Tjänster

In- och tillridning 
På Dottersäter tar vi emot hästar på in- och tillridning. Vi står för all skötsel samt utrustning. Det som behövs vid överlämnandet förutom hästen är hästens pass, samt ev eget grovfoder att blanda med vårt egna.
De kostnader som kan tillkomma utöver den fasta månadskostnaden är hovslageri, tandvård eller kiropraktor. Om dessa åtgärder blir aktuella kontaktar vi självklart dig som ägare innan.
! Om du ska lämna din häst på inridning är det bra att ta ut eventuella vargtänder innan hästen kommer till oss. Detta för att slippa uppehåll i träningen samt att vi rekommenderar alla att plocka bort vargtänderna innan man sätter bett i munnen på hästen.

Pris in/tillridning:
Sto/Valack: 7000,-/månad
Hingst: 8000,-/månad


Avelsbedömning
Både Ida och Johanna har erhållit Idunns avelsvisarpris och har visat flertalet hästar in i klass I och II. inför en eventuell avelsbedömning behöver hästen förberedas för uppgiften så att den kan visas upp från sin bästa sida under själva bedömningen.
Det man får tillbaka är ett högre värde på den aktuella individen samt dess avkommor. Stoavgiften blir lägre vid betäckning samt om du vill visa en hingst får använda den i avel. Det är en fantastiskt lärorik resa både för hästen och ägaren. Hästen blir inte enbart bättre ur en avelssynpunkt utan utbildas även under träningsperioden vilket skapar förutsättningar för prestation även i tävlingssammanhang!

20229421_10209866491234673_7491832353962266595_n
Pris för träning inför avelsbedömning:
Sto/Valack: 7000,-/månad
Hingst: 8000,-/månad
(Vid längre träningsperioder kan rabatter ges. kontakta oss för mer information)


Försäljning
Vi tar även emot hästar på försäljningsuppdrag. Alla hästar som lämnas till oss för försäljning tränas fulltid fram tills att dom säljs.
För att ej få onödiga pauser i försäljningsarbetet ser vi att hästen är kollad i munnen innan den kommer till oss. Vi har eget nära samarbete med bra kiropraktor och massör som kan lösas på plats. kostnader för veterinär, hovslaveri samt massage/kiropraktorbehandling tillkommer utöver grundkostnaden.
Alla behandlingar sker alltid i samråd med ägaren.
isidor3
Pris försäljning:
Sto/valack: 7000,-/månad
Hingst: 8000,-/månad

Alternativt
Sto/valack: 5000,-/månad + 10% i provision.
Hingst: 6000,-/månad + 10% i provision.


Lektioner/Kurser
Vi håller lektioner/kurser i hela sverige. Det är bara att höra av er till oss med er önskan på datum och plats. Bor du i närheten och vill rida privatlektion finns möjlighet att komma till oss på Dottersäter/Flemma där vi har paddock samt ridhus. Kurser kommer även att anordnas hos oss! Håll koll på hemsidan samt våran Facebooksida för aktuella datum!

Pris lektioner/kurser:
Privatlektion: 400kr
Delad 2 och 2: 350kr
Kursdag: 5000,-
Max 10 lektioner/dag. Resa till och från kursplatsen samt kost och ev logi vid 2-dagars står arrangören för.

Resetillägg: 30kr/mil.

Alla priser är inkl moms