Om

Vi som driver den här verksamheten är Johannas Asplund och Ida Larsson. Vi lärde känna varandra genom hästarna då vi har träffats på olika tävlingar och evenemang. Hösten 2014 började Johanna arbeta på Stenholmen Islandshästcenter som beridare och instruktör och året efter började även Ida att arbeta där. Vi har under tiden på Stenholmen jobbat ihop oss  till ett välfungerande team och kompletterar varandra på många områden.

Johanna Asplund gick den ettåriga utbildningen på Strömsholm 2012-2013. Innan Strömsholm arbetade hon några år hos Vignir Jónasson där hon tränade hästar samt hade ansvaret för stallet. Under åren hos Vignir lärde sig Johanna mycket om utbildning av hästar och om avelsvisning av hästar som hon idag har stor nytta av.
Johanna är utbildad C-tränare, B-instruktör och lokalklubbsdomare. Hon har visat flertalet hästar på avelsbedömning med fina resultat bl.a annat sin egen hingst Bodi från Åleby som blev högst bedömda svenskfödda hingst 2016. Johanna har även fått Idunns avelsvisarpris 2014!
Hon tävlar på nationell nivå och har flertalet placeringar och medaljer på SM.

Ida Larsson är utbildad Islandshästhippolog samt Hovslagare. Hippologutbildningen är en 3-årig högskoleutbildning där man får en bred kunskap om hästar. Ida läste inriktning Islandshäst som är förlagd på Wången i vackra Jämtland. Blev under utbildningen examinerad C-tränare samt B-instruktör. Efter 3 års studier på wången fortsatte studierna på Strömsholm på grundutbildningen för hovslagare. Det är en tvåårig utbildning som kompletterar bra till helheten vid utbildningen av islandshästar.
Ida har visat flertalet hästar på avelsbedömning med fina resultat och fick 2015 Idunns avelsvisarpris! Ida tävlar på nationell nivå och har medaljer och placeringar på SM.